Sci-Tech

Tražite li posao

Moderni poslodavci traže da znate koristiti Facebook

Moderni poslodavci traže da znate koristiti Facebook

Kako koristiti Twitter, chekirati se na Foursquareu, uploadati slike preko Instagrama, updejtati Timeline na Facebooku ili se 'pinati' na Pinterestu samo su neke od digitalnih vještina koje moderni poslodavci traže od sadašnjih, ali i potencijalnih zaposlenika

Moderni poslodavci od svojih zaposlenika traže nadprosječno znanje o digitalnim vještinama. Stotine agencija nude tečajeve za Facebook, Pinterest, Instagram i ostale, a američka sveučilišta kao poseban predmet uvode društvene mreže.

Ono za što smo mislili da se neće nikada dogoditi na mala vrata ulazi u svijet biznisa. Dok poslodavci koji nemaju sluha za društvene mreže propuštaju puno prilika i zabranjuju njihovo korištenje na radnim mjestima, ostali od svojih zaposlenika traže čak i nadprosječno znanje o društvenim mrežama.

Kako koristiti Twitter, chekirati se na Foursquareu, uploadati slike preko Instagrama, updejtati Timeline na Facebooku ili se 'pinati' na Pinterestu samo su neke od digitalnih vještina koje moderni poslodavci traže od sadašnjih, ali i potencijalnih zaposlenika.

U Americi trenutno punom parom radi na stotine agencija čija su glavna ponuda tečajevi za korištenje društvenih mreža. Jedan do popularnijih je onaj koji organizira Media Bistro. Tečaj se organizira online i traje osam tjedana, a većina polaznika dolazi iz medija, modne industrije te menadžeri raznih profila.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.