Sci-Tech

Tijekom ožujka

Windows Phone Marketplace dolazi u Hrvatsku

Windows Phone Marketplace dolazi u Hrvatsku

Novi uređaji i tržišta prilika su i za domaće razvojne programere koji rade na Microsoftovim platformama

Naša zemlja postaje jedna od 63 u kojima je moguće legalno i izravno nabaviti online aplikacije za Microsoftovu mobilnu platformu

Osim Hrvatske, Windows Phone Marketplace tijekom ožujka će postati dostupan i u Bahreinu, Bugarskoj, Costa Rici, Estoniji, Islandu, Iraku, Izraelu, Kazahstanu, Latviji, Litvi, Kataru, Rumunjskoj, Saudijskoj Arabiji, Slovačkoj, Sloveniji, Tajlandu, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Ukrajini, Venecueli i Vijetnamu.

S pet novih tršišta predstavljenih ranije ove godine, to je ukupno - 63 zemlje.

Novi uređaji i tržišta prilika su i za domaće razvojne programere koji rade na Microsoftovim platformama. Puna podrška za njih neće odmah biti dostupna na svim novim tržištima, no nadamo se kako će lokalni ogranak tvrtke iz Redmonda pokazati inicijativu i agilnost te pribaviti podršku u najkraćem mogućem roku.

Dok se to ne dogodi, programeri se mogu osloniti na program Global Publisher, u kojem su okupljene tvrtke koje rade s programerima kao posrednici.

Microsoft je također unaprijedio SDK za Windows Phone, prilagodivši ga za rad s uređajima koji imaju manje memorije. Puna inačica, zajedno s odgovovarajućim licencama, bit će dostupna tijekom idućeg mjeseca.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.