Sci-Tech

Brzorastuća društvena mreža

Larry Page: Google Plus ima 90 milijuna korisnika

Larry Page: Google Plus ima 90 milijuna korisnika

Iako se prethodno smatralo da Google+ ima nešto više od 60 milijuna korisnika, očito je kako je brojka ipak znatno veća.

Larry Page, CEO Googlea nije krio zadovoljstvo prilikom objave za novinare vezane uz posljednji kvartal prošle godine. “Uzbuđen sam radi velikog rasta Androida, Gmaila i Google+ koji sada broji 90 milijuna korisnika globalno, odnosno skoro dvostruko više nego prije tri mjeseca.”

Rast Googleove mreže jasno pokazuje broj korisnika koji je u listopadu iznosio 40 milijuna, u prosincu analitičar koji prati Google+ Paul Allen istaknuo je kako je broj korisnika na 62 milijuna, a predviđa se kako će do kraja godine broj korisnika porasti na nevjerojatnih 400 milijuna, što bi značilo da bi se Google mogao opasno približiti Facebooku u 2013.

No iako Google raste ogromnim brzinama i taj momentum će s vremenom usporiti. Već se ranije nagađalo kako bi Facebook mogao milijardu korisnika imati već u kolovozu ove godine, no o tome ćemo kada dođe vrijeme za to.

Larry Page također je istaknuo i prihode Googlea koji su po prvi puta dosegli 10 milijardi u jednom kvartalu, te kako se na tržištu nalazi oko 250 milijuna Android uređaja, odnosno 50 milijuna više nego kvartal ranije, piše Mashable.

Više na Zimo.co .


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.