Sci-Tech

Google nastavlja s redizajnom

Google testira novu verziju naslovnice

Google testira novu verziju naslovnice

Najpopularnija tražilica uskoro bi mogla dobiti novi dizajn svoje naslovnice koja nas uvelike podsjeća na Facebook na mobitelima.

Kako prenosi BBC, Google je odobrio mogućnost tesitranja nove naslovnice određenom broju korisnika. Najveća novost jest novi sidebar koji se nalazi s lijeve strane a sadrži sve važne Googleove alate kao što su slike, pretraživanje, Google+, Gmail, novosti itd, a koji izgleda skoro identično kao alatna traka Facebooka na mobilnim uređajima.

Prijašnja horiznotalna alatna traka tako je sada postala vertikalna uz lakši pristup servisima. Oni više upoznati sa ovim potezima Googlea kažu kako je nova alatna traka zapravo način kako će Google na jednostavniji i pregledniji način promovirati svoje usluge.

‘Google pokušava pronaći način kako na najjednostavnij način omogući korisnicima pristup različitim servisima, pošto je Google oduvijek težio minimalizmu što dokazuje i sama naslovnica’, ističe Chris Green, statističar u Davies Murphu grupi.

Uostalom, Google uz pomoć nove naslovnice poistovjećuje stranicu sa Chrome operativnim sistemom na svojim netbookima. ‘Stoga ukoliko ćete koristiti Google sa Chromebooka ili Googleve stranice, korisničko će sučelje uvijek biti isto’, dodaje Green.

Više na Zimo.co .


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.