Sci-Tech

Sonyjev korak naprijed

Samsung otkupio cijeli udio Sonyevih LCD-a

Samsung otkupio cijeli udio Sonyevih LCD-a

Ovo je korak naprijed za Sony, istaknuo je to Shiro Mikoshiba, analitičkar Nomura Holidings Inc. u Tokiju

Najveći proizvođač televizora na svijetu Samsung Electronics otkupio je udio u Sony Corp. kako bi krenuli u zajednički pothvat izrade zaslona od tekućih kristala, piše zimo.co

Samsung je platio nešto manje od milijun dolara u gotovini za cijeli udio u S-LCD Corp., Sonyevoj kompaniji osnovanoj 2004. koja je izrađivala TV panele. Do sporazuma je došlo nakon što je Sony, koji već osmu godinu zaredom niže gubitke, pristao na ‘izlaz’ iz S-LCD-a.

Prošli mjesec, Sony je objavio predviđanja glede svojeg poslovanja u kojem se smatra da će i četvrti uzastopni godišnji gubitak nakon što je tvrtka smanjlia prodaju TV-a. Do sada Sony je izgubio 2.2 milijarde dolara.

“Ovo je korak naprijed za Sony”, istaknuo je to Shiro Mikoshiba, analitičkar Nomura Holidings Inc. u Tokiju. “Izlazak iz ovog pothvata omogućuje Sonyju fleksibilnost i rad na zaslonima, no ipak Sony se i dalje suočava s padom cijena i velikih fiskinih troškova.”

Ovaj sporazum omogućit će Sonyu fleskibilniju i stalnu opskrbu LCD panelima iz Samsunga po tržišnoj cijenu i bez odgovornosti te troškova poslovanja za proizvodni pogon, istaknuli su u priopćenju koje prenosi Bloomberg.

zimo.co/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.