Sci-Tech

Noviteti

Upoznajte novi, ozbiljniji YouTube

Upoznajte novi, ozbiljniji YouTube

Novost je mogućnost odabira rezolucije putem predloženih formata ili unosom željenih parametara

Ako ste često posjećivali YouTube, pripremite se na šok - od jučer on za sve korisnike izgleda znatno ozbiljnije (da ne kažemo mračnije). Najviše promjena doživjela je naslovnica.

Zadržan je čist i pregledan dizajn. No značajno su naglašene siva i crna, koje su korištene kao podloga novoj navigaciji, i zaglavlje središnjeg stupca. Osnovna navigacija je promijenjena, tako da su sad pretplate, kategorije i drugi elementi u stupcu s lijeve strane. Stupac je prilično dugačak, ali moguće ga je smanjiti na samo četiri elementa.

Središnji stupac u početnom postavu zauzimaju prijedlozi YouTubea, ovisno o odabranoj kategoriji. U gornji desni kut smješten je prozor za video (može se očekivati da će biti korišten uglavnom u oglasne svrhe), a stupac ispod njega služi za izdvojene i istaknute video klipove. Kad se logirate, u lijevom će vas stupcu dočekati pretplate, linkovi za povezivanje s korisničkim računima na društvenim mrežama G+ i Facebook, pregled kategorija, kao i na naslovnici te prijedlog kanala.

U vrhu desnog stupca su elementi vezani uz pregled i upravljanje vašim korisnički računom, a ponad njih je dugme za dodavanje novog kanala. U dnu stupca su prijedlozi za pretplatu na pojedine kanale, odabrani prema onome što često gledate.

Središnji stupac nudi kombinaciju uvida u sadržaj koji vaši kontakti dijele na društvenim mrežama. Sama stranica s videom nije značajno mijenjana. Izgledom sad više podsjeća na Gmail i G+, no zadržala je prijašnji raspored elemenata.

Novost je mogućnost odabira rezolucije putem predloženih formata ili unosom željenih parametara. Za one koji uploadaju sadržaj, YouTube je pripremio različite opcije za stvaranje kanala, u skladu s nedavnim nadogradnjama za aplikaciju namijenjenu servisu Google TV, kao i unaprijed pripremljene obrasce za njihovo lakše kreiranje.

Koliko smo uspjeli primijetiti, servis je u cijelosti preveden na hrvatski.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.