Sci-Tech

Tvrde analitičari

iPad 2 očekujte u travnju 2011.

iPad 2 očekujte u travnju 2011.

Na temelju novih informacija o proizvodnji i odgovarajućim glasinama koje ih prate, neki analitičari smatraju da bi iPad 2 mogao biti predstavljen u travnju iduće godine 

Toliko se mnogo govorilo o iPadu 2, da to izgleda kao izvjesnost zahvaljujući rekordnoj prodaji ovog tableta od samog početka kada se prvi put pojavio na tržištu.

Čak i kad je riječ o aplikaciji Face Time (mogućnost videopoziva) i podršci za više operatera, i dalje ostaje samo pitanje "kada". Apple je kompanija koja informacije o novim proizvodima vrlo pomno čuva, no čini se kako piše Digital Trends, da će travanj biti "magični mjesec" za Apple.


Analitičar Brian Marshall iz investicijske banke Gleacher & Co. rekao je za ComputerWorld da će se Apple pridržavati istog godišnjog obrasca objave novog proizvoda kao i kod iPhone i iPod uređaja. "Mislim da je travanj pravi vremenski okvir za iPad 2", rekao je Marshall.

"Budući da prognoziram da će Apple izdati svoj CDMA iPhone u ožujku, oba događaja će pomoći da se ujednače Appleove sezonske oscilacije", smatra on.

Ove pretpostavke pojačane su glasinama da je Apple naručio od nekoliko tvrtki izradu HDI boarda (high density interconnect) za iPad 2 i to još početkom veljače ove godine.

Nova generacija Appleova tableta mogla bi biti opremljena s dvije kamere (jedna sprijeda, druga straga, slično kao i kod dizajna iPhenea 4) i trebala bi imati mini-USB. No, sigurno možemo očekivati još noviteta.

Jedna stvar je sigurna; kada napokon izađe iPad 2, snovi će postati stvarnost za mnoge fanove Applea, prenosi net.hr.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.