Sci-Tech

Lako do broja telefona

Novi online telefonski imenik T-coma

Novi online telefonski imenik T-coma

Novi je imenik konceptualno podijeljen u dva dijela

Posjetitelji tportala, od danas mogu isprobati novu, testnu verziju telefonskog imenika koja uz standardno pretraživanje donosi i interaktivnu kartu te mnoštvo zanimljivih noviteta.

Novi telefonski imenik dostupan je na adresi imenik-live.t-com.hr i, unatoč tome što je riječ o testnoj verziji, već sada je potpuno funkcionalan.

Novi je imenik konceptualno podijeljen u dva dijela. Prvi se odnosi na tekstualno pretraživanje slično onome na koje ste navikli, na kojemu možete pretraživati telefonske pretplatnike prema nazivu, imenu, ključnim riječima ili djelatnosti, kao i prema mjestu, naselju, kvartu ili pak ulici. Na naslovnici imenika se otvara brza pretraga, a za detaljno pretraživanje kliknite na 'Imenik.' Tu su i žute stranice, koje vam omogućuju sužavanje pretrage pomoću detaljnih filtera. Primjerice, možete pretraživati samo tvrtke koje se bave transportom ili još više suziti pretragu na brodski prijevoz, taksi usluge i tome slično.

Na kraju, tu je i pretraživanje po broju. Valja napomenuti da se u bazi imenika nalaze pretplatnici svih fiksnih operatera u RH, a od mobilnih samo pretplatnici T-Mobilea.

Drugi je pak dio imenika interaktivna karta, koja je napravljena u suradnji s tvrtkom Mireo. Na karti su dostupne satelitske slike visoke rezolucije 30 najvećih hrvatskih gradova, a većina slika visoke rezolucije je iz ljeta prošle godine. Valja napomenuti da su karte naprednije od, primjerice, onih na Google Mapsu, koji ima pokriveno samo 30 posto svih ulica u Hrvatskoj, dok karte u imeniku T-Coma pokrivaju gotovo 90 posto svih ulica.


Reci što misliš!