Sci-Tech

Windows XP i dalje jači od Viste

Windows XP i dalje jači od Viste

Podaci sa tržišta softvera, kako prenose agencije, demantiraju čelnike Microsofta koji tvrde da se novi sistem Vista odlično prodaje

Prodaja operativnog sistema Windows XP ne opada na tržištima softvera, iako je ta verzija Microsoftove platforme službeno povučena prije dva mjeseca, prenosi Seebiz.eu

Podaci sa tržišta softvera, kako prenose agencije, demantiraju čelnike Microsofta koji tvrde da se novi sistem Vista odlično prodaje. Rukovoditeljica odjela za tržišni razvoj u kompaniji Hewlett-Packard (HP) Jane Bradburn navodi da prodaja računala sa XP operativnim sistemom ne opada. Uz XP računala, kako je rekla Bradburn, dostavljaju se licence za nadogradnju na operativni sistem Vista.

"Korisnici za to, međutim, nisu pretjerano zainteresirani" kazala je Bradburn.

Slične informacije o premoći sistema XP dao je rukovodilac marketinškog odjela kompanije HP i Rob Kingston, koji kaže da do upgradea Viste sigurno neće doći do kraja iduće godine.

"Microsoft će svakako morati da razmisli o nekom drugom modelu, jer je očigledno da Vista ne ispunjava zadatak", rekao je Kingston.


Reci što misliš!