Sci-Tech

Vista otpisana prije nego što je stigla prodati se

Novi Windowsi stižu za 18 mjesec

Novi Windowsi stižu za 18 mjesec

Steve Ballmer se nadovezao na Veghtea izjavom da sučelje neće odskakati previše od onoga na što su korisnici Windowsa navikli

Microsoft javlja da je razvoj Windowsa 7, nasljednika Viste, na dobrom putu i da će biti dovršen prema planu, a možda i ranije.

Microsoftov Bill Veghte je izjavio da razvoj Windowsa 7 napreduje po planu i da će biti spremni za najavljeni početak prodaje u prvim mjesecima 2010. godine. Zadnjih mjeseci su se čule i izjave nekih visoko pozicioniranih ljudi iz Microsofta koji navode kraj 2009. godine kao termin izlaska Windowsa 7.

 

Ostvari li Microsoft najavljeno, Windows Vista će dobiti nasljednika samo tri godine nakon što je počela njena prodaja. Veghte je u svom obraćanju opet branio Vistu i njen loš imidž. Pričao je o testiranju koje je proveo Microsoft u sklopu kojega je ljudima pokazana Vista, a rečeno je da rade na testnoj verziji Windowsa 7. Veghte kaže da su ti korisnici puno pozitivnije reagirali na Vistu nego u slučaju kada su znali da se radi o Visti.

Mi baš ne smatramo pohvalnim kada korisnici mogu zamijeniti na tržištu dugo prisutni operativni sustav s betom koja je godinu i pol dana daleko od dovršetka. Očigledno je da je i Microsoft svjestan Vistinih nedostataka jer inače ne bi forsirao njenog nasljednika tako brzo.

Steve Ballmer se nadovezao na Veghtea izjavom da sučelje neće odskakati previše od onoga na što su korisnici Windowsa navikli.

www.microsoft.com


Reci što misliš!