Sci-Tech

Google Lively

Google napravio 3D virtualni svijet

Google napravio 3D virtualni svijet

Za sada se svijet sastoji od chat soba gdje korisnici putem svojih avatara mogu međusobno komunicirati

Second Life bi uskoro mogao dobiti vrlo jaku konkurenciju u obliku Googleove usluge Lively. Za sada se ne može govoriti o pravoj konkurenciji jer Lively u obliku u kojem je predstavljen služi tek kao produžetak usluge GoogleTalk i ne zahtijeva instalaciju posebne aplikacije na računalo kojom bi se pristupalo usluzi. Opseg usluge Lively za sada ne obuhvaća sve mogućnosti igre Second Life, ali Google je postavio odlične temelje i mnogi već vide Lively kao cijeli virtualni svijet u kojem će Google prodavati oglase. 

Da se vratimo na ono što Lively trenutno doista može. Usluga funkcionira samo na Windowsima i na preglednicima IE i Firefox. Potrebno je instalirati dodatak za preglednik i svijet Livelyja će se otvoriti pred korisnikom u samom pregledniku. Za sada se svijet sastoji od chat soba gdje korisnici putem svojih avatara mogu međusobno komunicirati.

Upozoravamo korisnike koji koriste sustav plaćanja pristupa internetu po prometu da Lively troši jako puno prometa. Također se u ovim prvim danima ne može pohvaliti ni osobitom stabilnošću, mi smo imali problema s kreacijom avatara, što je rezultiralo rušenjem usluge Lively. Vjerujemo da će Google te početne probleme brzo ispraviti, kao što su najavili da u najskorije vrijeme misle predstaviti verziju za MacOS X te mogućnost da korisnici sami programiraju predmete za Lively, poput namještaja ili garderobe.


Reci što misliš!