Sci-Tech

Operativni sustavi

Intel preskače Vistu

Intel preskače Vistu

Intel ne planira koristiti Windows Vistu u svojim uredima

Intel u svojim uredima ne planira koristiti Windows Vistu, već će ostati na XP-u dok ne izađe Vistin nasljednik. Nije to velik financijski udar na Microsoft, ali je reputacija Viste još malo uzdrmana.

Prema internoj obavijesti koje su se nekako dočepali novinari The Inquirera, Intel ne planira koristiti Windows Vistu u svojim uredima.

Pokaže li se ova informacija u potpunosti točnom, to bi mogao biti jedan od većih udaraca za Vistu koja se od izlaska suočava s više kritika nego pohvala. Intel je tvrtka s pristupom kodu samih Windowsa i sudjelovala je u izradi određenog dijela tog operativnog sustava, dakle oni znaju više od prosječnog poslovnog korisnika, pa možemo zaključiti da su svoju odluku zasnovali i na tim informacijama. Za sada će se Intel držati provjerenih Windowsa XP, a kao nadogradnju planira Vistinog nasljednika koji je za sada poznat pod imenom Windows 7.

Ovu informaciju nikako se ne bi smjelo protumačiti na razini proizvoda tvrtki Intel i Microsoft. Intelovi proizvodi tj. procesori neće ovom odlukom slabije pokretati Windows Vistu niti biti bolje prilagođeni starijim Windowsima. Riječ je jednostavno o poslovnoj odluci Intela kao kompanije, no kad tvrtka kao što je Intel odluči pričekati novu verziju operativnog sustava, to definitivno nije dobro za Microsoft.

 


Reci što misliš!