Sci-Tech

Microsoft

Vista je ranjivija od arhaičnih Windowsa 2000

Vista je ranjivija od arhaičnih Windowsa 2000

Vista je 'pustila' 639 zloćudnih aplikacija na tisuću računala

Da se razumijemo, izvještaje ove vrste objavljuju kompanije koje zarađuju na propustima unutar operacijskih sustava Windows, a upravo takav je slučaj i s posljednjim, koji je objavila ekipa koja stoji iza sigurnosnog alata PC Tools Software.

Stručnjaci PC Tools Softwarea objavili su da je Microsoftov najnoviji operacijski sustav Vista ranjiviji od računalnih opasnosti od sada već osam godina starih Windowsa 2000, no ipak 37 posto pouzdanija od Windowsa XP.

Prema objavljenim analizama, provedenima na uzorku od oko 1,4 milijuna računala unutar zajednice ThreatFire, Vista je 'pustila' 639 zloćudnih aplikacija na tisuću računala, Windows 2000 njih 586, dok su Windowsi Server 2003 propustili 478 računalnih napasti. U ovom izvještaju najgore su prošli Windowsi XP koji su propustili 1.021 napast na tisuću računala.

U cijelu priču odmah se uključio glasnogovornik Microsofta koji je doveo u pitanje metodologiju testiranja ThreatFirea i istaknuo da 'iako u Microsoftu cijene analize ove vrste nezavisnih izvora, ovu studiju proveo je komercijalni subjekt i kao takva treba biti uzeta s dozom opreza'.

 


Reci što misliš!