Sci-Tech

Zanimljivosti

Amerikanka tuži Apple zbog pojeftinjenja iPhonea

Amerikanka tuži Apple zbog pojeftinjenja iPhonea

Li je tužila i AT&T Inc, jedinog distributera ovog telefona u SAD-u

Amerika je zaista zemlja u kojoj možete nekoga tužiti ako vas krivo pogleda. Tako je jedna Amerikanka toliko ljuta na Apple i njegovu odluku da smanji cijenu iPhonea za dvije stotine dolara da ih je odlučila tužiti i traži pravu sitnicu - milijun dolara.

Da podsjetimo, Jobs je samo dva mjeseca nakon predstavljanja gadgeta godine smanjio njegovu cijenu za čak 200 dolara što je izazvalo ljutnju velikog boja kupaca iPhonea koji su za njega dali čak 600 dolara.

Njima su se iz Applea ispričali te vratili 200 dolara za one koji su telefon kupili u razdoblju od dva tjedna prije sniženja, a ostalima su dali mogućnost iskorištavanja sto dolara kredita u Appleovim dućanima ili na iTunesu.

No, Dongmei Li iz New Yorka kaže da ju je takva odluka Jobsove kompanije povrijedila, jer ako bude htjela prodati iPhone morat će to učiniti po puno nižoj cijeni, a kako je ona kupila model od 4GB kojeg je platila istih 400 dolara, jasno je na kolikom će biti gubitku.

Iz Applea nisu htjeli komentirati ovu tužbu, a osim te kompanije Li je tužila i AT&T Inc, jedinog distributera ovog telefona u SAD-u.


Reci što misliš!