Sci-Tech

Mobilna telefonija

Nokia Prizma

Nokia Prizma

Stilska kolekcija Nokia mobitela

Nokia je predstavila najnoviju kolekciju stilskih mobitela pod imenom Prizma. Modeli 7.500 i 7.900 odlikuju se specifičnim dizajnom oštrih linija i oblika te posebnim materijalima korištenim u izradi.

Nokia 7.900 Prizma izdizajniran je poput dijamanta. S prednje strane površina uređaja je crna i glatka dok se pri izradi zadnje strane koristio aluminij. Inače ovo je jedan od prvih modela koji će za glavni ekran imati 2" organski led display, i prikazivati će do 16 milijuna boja.

Pozadina ekrana će se izmjenjivati u toku dana ovisno o jačini signala te kapacitetu baterije. Korisnik će imati na izbor 49 vrsta osvjetljenja koji će osvijetljavati ekran i tipkovnicu. Pri vrhu uređaja je smještena led dioda koje će korisnika obaviještavati o propuštenim pozivima i porukama. Kamera sa senzorom od 2 Mpx i bljeskalicom te kapacitet memorije do 1GB trebali bi krasiti ovaj model.

Za razliku od modela 7.900, model 7.500 bi trebao biti ravnije prednje površine te imati podršku za microSD memorijsku karticu koja bi trebala nadoknaditi omanji kapacitet interne memorije koji iznosi svega 30MB.

Još neke od standardnih funkcija koje možemo očekivati su FM radio te bluetooth. Oba modela imaju mogućnost spajanja na računalo i punjnje pomoću micro USB konektora.

Cijela kolekcija „Prizma" će biti bazirana na S40 os-u. Cijena bi trebala biti oko 400 eura za model 7.900, te oko 210 eura za nokiu 7.500 prizma a u kini bi trebale biti dostupne u zadnjem kvartalu 2007


Reci što misliš!