Sci-Tech

senzacionalno otkriće teleskopa kepler

NASA otkrila 7 egzoplaneta veličine Zemlje, na kojima je "moguć život"!

Tri planeta od sedam planeta su veličine zemlje i nalaze se u zoni "u kojoj je moguć život" što znači da bi na njima moglo biti vode u tekućem stanju

Američka svemirska agencija NASA na konferenciji za novinare predstavila je veliko otkriće misije svemirskog teleskopa Kepler koji traga za egzoplanetima nalik na Zemlju na kojima bi moglo biti života.

Pronađeno je čak 7 egzoplaneta veličine Zemlje koji kruže oko zvijezde Trappist-1, udaljene oko 40 svjetlosnih godina od Zemlje. Nalaze se u zoni u kojoj na njima voda može postojati u tekućem obliku.

Iako su planeti predaleko da bi se na njih, u skoroj budućnosti barem, poslala ikakva svemirska misija, ovo je otkriće uzbudljivo jer pokazuje da postoje brojne zone u svemiru u kojima je moguć razvoj života.

NASA je na Youtubeu objavila i video u kojemu objašnjava važnost svoga otkrića.

Američka svemirska agencija NASA je izvanrednu konferenciju za medije najavila prije nekoliko dana zbog "otkrića izvan našeg solarnog sistema", pa je njezina konferencija za medije zaintrigirala mnoge.

Znanstvenici ulažu velike nade u egzoplanete kada je u pitanju potraga za izvanzemaljskim životom, a posebno zbog niza otkrića onih koje neodoljivo podsjećaju na Zemlju, što zbog sastava, što zbog pozicije u odnosu na matičnu zvijezdu.


Reci što misliš!