Sci-Tech

dižite se zadrani!

Finale natječaja Bolt Mobility: Tomislav treba naše glasove za pobjedu

Finale natječaja Bolt Mobility: Tomislav treba naše glasove za pobjedu

Zadranin Tomislav Bojanić koji zadnje dvije godine živi i radi u Irskoj na koračić je od ostvarenja svog sna i osvajanja električnog skutera u natječaju nizozemske start-up tvrtke Bolt Mobility. u kojem svaki natjecatelj od ponuđenih motora, šasija i drugih djelova sastavlja električni skuter svojih želja.

Natječaj se zaključuje večeras u 23.59 sati, a naš Tomislav je trenutačno drugi u poretku i zaostaje malo za vodećim Miroslavom. Stoga i ovim putem pozivamo Zadrane da na ovom linku glasuju za našeg sugrađana. Dva su klika dovoljna.

Tomislava smo pitali kako je uopće došlo do toga da se prijavi te kako je dospio tako visoko u poretku, budući je trenutačno drugi.

- O natječaju sam saznao putem Facebooka i prijavio se iz čiste znatiželje o cijelom start up projektu. Inače sam auto moto fan i redovito pratim novosti iz auto/moto industrije, posebice o električnim i hybrid vozilima. Kad sam vidio da se radi o natječaju u kojem mogu osvojiti električni skuter, dao sam se u taj pothvat i zatražio pomoć prijatelja preko Facebooka i ostalih social media aplikacija.

Naime, da netko ne bi krivo razumio, ja nisam dizajnirao kompletan skuter kao sto se neki moji konkurenti reklamiraju, nego je ovo samo završni dizajn u pogledu boja, materijala, dodataka i cjelokupnog završnog izgleda skutera.

Izabrao san jarku narančastu boju iz razloga što se, po mom mišljenju, skuter treba isticati u prometu radi učestalih nesreća koje se događaju. Od ostalih dodataka tu su frižider ispod sica, grijano sjedalo, grijane ručke, 6 baterija za domet do 400 km, vjetrobran…

Postojalo je još dodataka koje sam mogao dodati, ali sam za to tek kasnije saznao pa je bilo kasno za dodavanje jer je glasanje već počelo. Natječaj traje do kraja, odn. do 28. veljače točno u 23.59 po amsterdamskom vremenu. Znači da će mi trebati još 15 dana i velika pomoć svih oko glasanja.

Aktivirao sam sve prijatelje, rodbinu i news portale u Zadru a i šire. Trenutno se nalazim u Dublinu, gdje živim i radim zadnje 2 godine. Po zanimanju sam grafički dizajner i odatle ideja o uključivanju u sami projekt.

Jedna zanimljiva stvar je da sam već na jednom natjecanju osvojio motor Harley Davidson, ali to je bilo kad sam imao 18 godina, pa me moji prijatelji već zafrkavaju i govore "što ti opet motor triba, nije jedan bija dovoljan?".

Tomislavov dizajn električnog skutera možete vidjeti i za njega glasovati na ovom linku.


Reci što misliš!