Sci-Tech

povratak legende

Danas stiže nova Nokia 3310

Danas stiže nova Nokia 3310
Facebook

Ukratko, očekuje se da će nova Nokia 3310 uvelike podsjećati na stari model, no bit će tanja i lakša od originala

Nokia će danas poslijepodne na pressici u sklopu Svjetskog kongresa mobilne industrije (Mobile World Congress) u Barceloni predstaviti redizajnirani model 3310. O njemu se već tjednima bruji, a svi ljubitelji legendarnog telefona koji je stekao status Chucka Norrisa među mobitelima jedva čekaju da vide kako će izgledati osvježena verzija.

Nokia 3310 izašla je na tržište 2000. godine, a prodala se u čak 126 milijuna primjeraka. Cijena telefona koji će biti predstavljen krajem mjeseca na mobilnom sajmu u Barcelonu trebala bi iznositi 59 eura. Iako nema dostupnih informacija o uređaju, vjerojatno u pitanju neće biti pametni telefon već klasičan mobitel koji će se oslanjati na adute originala - telefoniranje, slanje poruka i bateriju koja traje danima.

Nokia 3310 službeno se prestala proizvoditi 2005., ali interes očito postoji pa je kompanija odlučila eksploatirati nostalgiju, ali i želju nekih da se vrate "starim vrijednostima" ili kao rezervu na izletima, festivalima ili drugim mjestima koja nisu posebno dobro okruženje za naše skupe uređaje.

Naravno, otvorene su i oklade pa je tako koeficijent 500/1 da će Nokia 3310 nadmašiti prodaju iPhonea, 2/1 da će imati ekran u boji, 4/1 da će imati kameru, a 1/10 da će na nju biti instalirana popularna zmija.

Ukratko, očekuje se da će nova Nokia 3310 uvelike podsjećati na stari model, no bit će tanja i lakša od originala, a plastično kućište zamijenit će polimeri ili metal. Zaslon ipak neće biti visoke rezolucije poput onog na novim modelima Applea ili Samsunga.

Vjeruje se da će HMD Global, finska kompanija koja je vlasnica Nokije, na istoj pressici predstaviti novi Android koji bi trebao nositi ime Nokia P1. 


Reci što misliš!