Sci-Tech

Mobiteli

Mercury na tržište stiže kao BlackBerry KEYone

Mercury na tržište stiže kao BlackBerry KEYone
androidcentral.com

BlackBerry je predstavio svoj novi Android pametni telefon BlackBerry KEYone, dosad poznat pod kodnim imenom Mercury; ističe se po kombinaciji 4,5-inčnog ekrana na dodir i fizičke QWERTY tipkovnice

Već je mnogo toga napisano i rečeno o novom Android pametnom telefonu tvrtke BlackBerry, koji je dosad bio poznat samo po svojem kodnom imenu Mercury. Sada je BlackBerry konačno i službeno predstavio ovaj pametni telefon, koji će na tržište stići pod imenom BlackBerry KEYone.

Ovaj pametni telefon između ostalog donosi punu fizičku QWERTY tipkovnicu s mogućnostima kao što je uporaba tipkovnice putem swipe gesti te opcije da sve tipke mogu poslužiti za brzo pokretanje aplikacija (što je moguće kombiniranjem kratkog i dugog pritiska na tipke). Na primjer, tipka I može poslužiti za pokretanje Instagrama.  

Tu je i 4,5-inčni IPS LCD zaslon s rezolucijom od 1620 x 1080 piksela (3:2 omjer, gustoća prikaza od 433 točke po inču), energetski učinkoviti Snapdragon 625 čip, Adreno 506 grafika, 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije (proširive microSD karticama do 2 TB) te USB Type-C priključak (USB 3.1 priključak).

Baterija uređaja ima kapacitet od 3505 mAh te ima podršku za Qualcommovu Quick Charge 3.0 tehnologiju brzog punjenja. Što se tiče kamera, sa stražnje strane se nalazi 12-megapikselna kamera sa Sonyjevim IMX378 (nalazi se i u Googleovim Pixel uređajima), dok se s prednje strane nalazi 8-megapikselna kamera.

Što se tiče softverskog dijela, ovaj uređaj donosi Android 7.1 Nougat u kombinaciji s prokušanim BlackBerryjevim softverom i odgovarajućim sigurnosnim značajkama (upotpunjenim integriranim senzorom otisaka prstiju).

Dimenzije uređaja iznose 149,3 x 72,5 x 9,4 milimetra, a težina 180 grama. BlackBerry je proizvodnju KEYone uređaja povjerio tvrtki TCL. Na tržište stiže u travnju s cijenom od 599 eura.


Reci što misliš!