Sci-Tech

Mobilne aplikacije

Viber napušta razvoj aplikacija za Windows 10 računala i mobilne uređaje

Viber napušta razvoj aplikacija za Windows 10 računala i mobilne uređaje

Glasnogovornik Vibera je putem elektroničke pošte potvrdio kako je na neodređeno vrijeme stopiran razvoj novih inačica Viber aplikacija za Windows 10 računala i Windows 10 Mobile uređaje

Developeri koji stoje iza jedne od najpopularnijih aplikacija za trenutačno slanje poruka, Vibera, odlučili su odustati od razvoja dediciranih aplikacija za Windows 10 računala i mobilne uređaje temeljene na platformi Windows 10 Mobile.

U službenom mailu glasnogovornik Vibera tvrdi kako razvoj aplikacija za Windows 10 računala i mobilne uređaje više nije prioritet tvrtke.

Razvoj dediciranih aplikacija za spomenute uređaje je stopiran na neodređeno vrijeme, a timovi koji su radili na navedenim aplikacijama sada će pripomoći razvoju budućih verzija Viber aplikacija za Android i iOS platforme (na kojima Viber bilježi najviše korisnika).

Zasad se korisnici mogu osloniti samo na postojeće verzije aplikacija koje više neće dobivati nadogradnje, no kako je razvoj novih inačica Windows 10 aplikacija stopiran a ne zauvijek napušten, postoji mogućnost da će u budućnosti ova odluka biti donekle revidirana.


Reci što misliš!