Sci-Tech

Operativni sustavi

Android Nougat prešao 2% zastupljenosti i juri prema 3%

Android Nougat prešao 2% zastupljenosti i juri prema 3%

Nougat je počeo stizati na sve veći broj Android uređaja. Nakon prošlomjesečnog udjela od jedva 1%, Nougat sada pogoni 2,8% aktivnih Android uređaja

Unatoč tome što se na tržištu nalazi duže od pola godine Nougat je još uvijek više iznimka nego pravilo na Android uređajima. Podsjetimo, još prošli mjesec (veljača 2017.) njegova zastupljenost je bila tek nešto viša od 1% (1,2%).

No nade za Nougat ipak ima. Prema najnovijem Googleovom izvještaju za ožujak 2017. Nougat je svoj udio povećao za 1,6% te sada pogoni ukupno 2,8% aktivnih Android uređaja, što mobitela, a što tableta. Nažalost, većina uređaja ima inicijalni Nougat – 7.0, njih 2,4%, dok noviji Nougat 7.1 ima tek 0,4% uređaja.

Marshmallow, drugi po redu „najnoviji“ Android je također povećao svoj udio na 31,3%, što je u odnosu na veljaču, povećanje od 0,6%. Svim ostalim inačicama Androida se u zadnjih tridesetak dana udio na tržištu smanjio.

Lollipop tako sada pogoni 32,5% Android uređaja, KitKat njih 20,8%, a Jelly Bean njih 10,6%. Ice Cream Sandwich i Gingerbread uspjeli su s 1,0% zastupljenosti zadržati svoje prošlomjesečne pozicije.


Reci što misliš!