Sci-Tech

Mobilne aplikacije

Ne zaboravite gdje ste parkirali uz Google Maps

Ne zaboravite gdje ste parkirali uz Google Maps
Promo

Najnovija inačica Google Maps aplikacije za Android nudi opciju geotagiranja mjesta gdje ste ostavili automobil

Na velikim parkiralištima trgovačkih centara ili u nepoznatom gradu lako je zaboraviti točno mjesto gdje ste ostavili automobil, što može rezultirati u frustraciji i podužem lutanju i traženju vozila. U Googleu su svjesni toga, pa su u najnoviju inačicu svoje Maps aplikacije (za sada samo na Androidu), ugradili opciju koja omogućuje da se mjesto na kojem ste parkirali označi na karti.

Geotagiranje lokacije automobila obavlja se tako da se prvo dodirne plava točka koja označava trenutačnu lokaciju mobitela, i nakon toga se u izborniku odabere opcija "Save your parking". Osim pronalaženja automobila, novi dodatak Google Mapsa podsjetit će vas i na istek vremenskog ograničenja parkiranja, pa ako ste platili parking kartu možete unutar iste aplikacije podesiti i tajmer koji će vam dojaviti kada se morate uputiti natrag prema vozilu ili pak produžiti vrijeme parkiranja.

Uz lokaciju automobila zabilježenu na karti moguće je – za one zaista zaboravne – dodati i vlastiti podsjetnik. Na primjer, tamo možete zapisati kat garaže ili neki drugi detalj koji će vam omogućiti da što prije pronađete vlastiti automobil.


Reci što misliš!