Sci-Tech

Društvene mreže

Twitter razmišlja o uvođenju "članarine" za napredne korisnike

Twitter razmišlja o uvođenju
Twitter

Tviteraši koji se profesionalno koriste ovom platformom uskoro bi mogli dobiti dodatne opcije, ali uz plaćanje pretplate

Iz Twittera su službeno, po prvi puta, potvrdili da razmatraju opciju uvođenja plaćanja pretplate za svoj servis, javlja Bug. Kompanija se već duže vrijeme bori s financijama i godinama ostvaruje gubitke, pa bi im naplata "članarine", smatraju, mogla malo poboljšati financijsku sliku.

Naplaćivanje se ne bi primjenjivalo na sve korisnike, nego samo na napredne, tj. one koji koriste Twitterovu analitiku, napredne notifikacije za prijelomne vijesti i slične usluge koje prosječnom korisniku nisu nužne. Za pretpostaviti je da bi korisnici pretplate prije svega bile kompanije koje se Twitterom služe u marketinške svrhe. Mjesečni iznos pretplate koji se spominje za sada je 19,99 dolara.

Ova "premium" verzija i sve dodatne opcije bile bi dostupne putem platforme TweetDeck, putem koje se trenutačno provodi i anketa o tome kako bi naplata bila prihvaćena među tviterašima. Naplatnu uslugu u Twitteru još nisu počeli razvijati. Kako doznaje The Verge ona je tek u fazi istraživanja opcija i postavljanja prioriteta.


Reci što misliš!