Sci-Tech

Mobiteli

Samsung vraća Note7 u prodaju?

Samsung vraća Note7 u prodaju?
AP

U Samsungu, navodno, ozbiljno razmišljaju o povratku Galaxy Note7 telefona u prodaju

Ne, neće se ponovo proizvoditi Note7 nego će se prodavati telefoni prethodno povučeni iz prodaje u koje će biti ugrađene nove baterije, nešto manjeg kapaciteta, kako bi se izbjegla mogućnost zapaljenja koje je u SAD-u pratilo nekoliko desetaka Noteova 7.

Zbog povlačenja iz prodaje (početkom rujna 2016.) više od 4,3 milijuna Galaxy Note7 telefona Samsung je izgubio 5 milijardi američkih dolara. Zatim su uslijedili mnogobrojni testovi vraćenih telefona u Samsungovim laboratorijima kako bi se ustanovilo što se dogodilo, a kasnije je Samsung priznao probleme na bateriji koja je imala nedovoljno izolirane anodu i katodu.

Obnovljeni (refurbishing) Galaxy Note7 mnogima bi vjerojatno vratio osmijeh na lice jer i dalje postoje korisnici koji svoj telefon ne žele vratiti Samsungu, a razlog je jednostavan - odličan telefon.

Ipak, Samsung za ovaj potez treba odobrenje vlasti i trgovaca, a navodno bi se Note7 trebao pojaviti samo na tržištima koja se tek razvijaju. Ukoliko biste takav telefon kupili na tržištu na kojem bude legalna prodaja, a zatim ga odnesete recimo u Južnu Koreju i probate koristiti u njihovim mobilnim mrežama, to vam neće baš uspjeti jer Samsung planira takve telefone „ubiti“ putem softverskih nadogradnji. Pretpostavljamo da će takva praksa biti i u drugim zemljama, a naročito u SAD-u. Za sada se ne spominje cijena koja bi bila za obnovljeni Galaxy Note7.


Reci što misliš!