Sci-Tech

Društvene mreže

Facebook dodao Stories i u glavnu aplikaciju

Facebook dodao Stories i u glavnu aplikaciju

Zuckerbergova ekipa si jednostavno ne može pomoći, pa svako malo moraju od Snapchata "posuditi" neku novu opciju

Snapchatova opcija Stories toliko je, očito, popularna i korisna da je Facebookovi developeri jednostavno moraju ugraditi gdje god stignu. Nakon što su kopirali Snapchat i ubacili Stories u Instagram, WhatsApp i Messenger, od sada ove pošasti neće biti pošteđeni niti korisnici "običnih" Facebook aplikacija na iOS-u i Androidu.

Isto kao i na ostale tri aplikacije (i Snapchatu, dakako), ovako kreirani slikovni ili video statusi ("priče", ako baš hoćete), bit će prikazani nekim ili svim prijateljima ovisno o postavkama privatnosti, a nestat će nakon 24 sata. Uz sve ovo, ne bi vas trebala iznenaditi ni činjenica da će snimanje Stories videa biti popraćeno i novim mogućnostima kamere, i to vezanih uz dodavanje raznih filtera – opcija koju je također popularizirao Snapchat.

Dodatno, nove verzije aplikacija uključivat će i mogućnost izravnog slanja videa ili slika nekom korisniku, što je nazvano Direct.

Iz Facebooka su detaljno objasnili kako nove opcije rade, što se sve s njima može učiniti, te kako bolje, zabavnije i efikasnije s prijateljima komunicirati. Ukoliko ste ludi za time, prvo skoknite na ovu stranicu da se upoznate s novim "inovativnim" opcijama, a nakon toga brže-bolje ažurirajte svoju aplikaciju.


Reci što misliš!