Sci-Tech

Društvene mreže

Facebook za posao uskoro besplatan

Facebook za posao uskoro besplatan

Workplace, poslovna društvena mreža namijenjena internoj komunikaciji u kompanijama, uskoro bi mogla dobiti besplatnu inačicu

Facebook je krajem prošle godine lansirao Workplace, društvenu mrežu koja se mogla koristiti unutar kompanije, za komunikaciju, organizaciju poslovanja, razmjenu slika i videa, i slično. Korištenje ovog konkurenta Slacku i sličnim poslovnim alatima Facebook naplaćuje – a cijena je 3 dolara mjesečno po korisniku, ili nešto manje za kompanije s preko 1.000 zaposlenika.

No, sada je u intervjuu za CNBC Facebookov direktor proizvoda Simon Cross najavio da bi uskoro mogla postati dostupna i besplatna verzija Workplacea. Ona će nuditi sve iste opcije kao i dosadašnja, osim naprednih administrativnih i analitičkih alata za administratore u kompanijama. Tim potezom dobit ćemo dvije paralelne društvene mreže – besplatni Workplace Standard i naplatni Workplace Premium.

U Facebooku se nadaju da će otvaranjem besplatnog pristupa privući više manjih kompanija na svoju platformu, kao i onih manje imućnih iz zemalja u razvoju.


Reci što misliš!