Sci-Tech

Društvene mreže

Instagram Stories popularniji od originala - Snapchata

Instagram Stories popularniji od originala - Snapchata
TechCrunch

Iako su ovu mogućnost "posudili" od njih, na Instagramu svoje "priče" trenutačno izrađuje daleko više korisnika nego na Snapchatu

Jedna od najpopularnijih opcija Snapchata, Stories, toliko se svidjela ekipi u Facebooku da su je odlučili ugraditi u čak četiri svoja proizvoda: Messenger, Facebook mobilne aplikacije, WhatsApp i Instagram.

Ova krađa ideje im se, čini se, isplatila barem na Instagramu, jer je upravo objavljeno kako više od 200 milijuna korisnika dnevno koristi Instagram Stories. To je više nego što Snapchat uopće ima dnevno aktivnih korisnika. Instagram je do 200 milijuna aktivnih korisnika Storiesa stigao u samo 9 mjeseci, pa bi se lako moglo ustvrditi da je kopija ovdje značajno nadmašila original – Snapchat postoji već 5 godina, a aktivno ga koristi manje od 200 milijuna ljudi.

Kad im već tako dobro ide s "posudbom" ideja, u Instagramu su objavili i da uvode još neke ranije viđene stvari. To su izrada Selfie Stickera, "naljepnica" koje sadržavaju vaš selfie i koje se mogu dodavati na slike i video zapise. Tu je i nova mogućnost postavljanja Geostikersa – naljepnica ovisnih o lokaciji snimanja. Za sve nove opcije potrebno je samo preuzeti najnovije nadogradnje dostupne za iOS i Android.


Reci što misliš!