Sci-Tech

za kalendar i mail

Gmail i Windows 10 aplikacije sada se slažu mnogo bolje

Gmail i Windows 10 aplikacije sada se slažu mnogo bolje

Prije nekoliko mjeseci Microsoft je najavio niz noviteta koji su Windows 10 aplikacije Calendar i Mail trebali poboljšati.

Međutim, sva vezana poboljšana tada su se ticala tek korisnika s Outlook ili Office365 računima. Podrška za Gmail račune ipak stiže

Nakon niza godina koje je Microsoft proveo u ratu s Googleovim servisom, poteza koji koliko-toliko demonstriraju suradnju je sve više. Na opće zadovoljstvo korisnika, jasno. 

Vlasnici Gmail računa uskoro će stoga moći uživati u novim mogućnostima aplikacija integriranih u Windows 10. To uključuje Focused Inbox, brže pretraživanje, Interesting Calendars i druge značajke. 

Focused Inbox se s vremenom pokazao kao vrlo koristan dodatak za sve koji primaju brdo email poruka. Ova značajka pretinac zapravo razdvaja na 'fokusirani' i 'drugi' dio. Važne poruke (dakle, ne reklame, newsletteri i sl.) odlaze u 'fokusirani' dio te se korisnik lakše može posvetiti bitnim stavkama, posebno za vrijeme radnog dana. Focused Inbox radi sve bolje što ga se više koristi, a poznat je velikom broju mobilnih korisnika (iOS i Android platforme opciju imaju već neko vrijeme preko aplikacije Outlook). 

Ipak, za početak priče, Gmail će moći testirati tek Windows Insideri. Poteškoća u razvoju ne bi trebalo biti pa će po inicijalnom testiranju kod većeg broja korisnika Microsoft izgledno stvari pustiti u jednoj od nadogradnji za Windows 10. 


Reci što misliš!