Sci-Tech

Mobilne aplikacije

Gboard za Android dobio podršku za nove jezike i uređivanje teksta

Gboard za Android dobio podršku za nove jezike i uređivanje teksta
Google

Google u zadnje vrijeme redovito poboljšava Gboard – svoju aplikaciju za tipkovnicu na Android uređajima – novo izdanje donijelo je tako podršku za 22 dodatna jezika te jednostavnije uređivanje teksta

Google redovito nadograđuje svoje mobilne aplikacije novim mogućnostima. Novo poboljšanje stiglo je ovih dana za njihovu Gboard aplikaciju za uređaje s Android platformom.

Podsjetimo, Gboard je Googleova aplikacija za tipkovnicu koju su razvili za obje dominantne platforme – Android i iOS. Nova inačica za Android platformu donijela je podršku za 22 dodatna svjetska jezika čime se popis podržanih jezika popeo na čak 185.

Novo dodani jezici neće biti previše korisni korisnicima s našeg područja, osim ako nemate kojeg prijatelja ili prijateljicu iz Indije, jer su svi dodani jezici s tog područja (Hindi, Gujarati, Telugu, Marathi, Tamil, Urdu i dr.). No jedna druga hoće – olakšano uređivanje teksta.

Naime, od sada više nije potrebno služiti se ovim opcijama iz samog Androida – već su izreži (cut), kopiraj (copy) i zalijepi (paste) opcije dostupne izravno iz Gboard tipkovnice. Do ovih opcija dolazi se jednim tapom na ikonu sa slovom G i zatim tapom na ikonu pokazivača s dvije strelice (lijevom i desnom).

Također Google je dodao i mogućnosti za promjenu veličine tipkovnice (za lakše korištenje s jednom rukom) te za njezino proizvoljno razmještanje po zaslonu. Također tu je odnedavno i mala vizualna promjena - rubovi tipki su sada zaobljeni.


Reci što misliš!