Sci-Tech

Mobilne aplikacije

Netflix ukinuo podršku za rootane Androide

Netflix ukinuo podršku za rootane Androide
AP

Korisnici koji imaju rootan Android mobitel ili tablet od sada više neće na njega moći instalirati Netflixovu aplikaciju

Ljubitelji Netflixa i rootanih Android uređaja morat će se odreći jednog od toga. Naime, iz Netflixa su potvrdili kako od nove inačice svoje mobilne aplikacije, brojčane oznake 5.0, njihovu Android aplikaciju neće biti moguće instalirati na uređaje koji nisu certificirani od strane Googlea, pomoću Widevine DRM sustava za licenciranje i kontrolu autorskih prava.

Drugim riječima, imate li rootani Android, od sada više s Google Playa nećete biti u mogućnosti preuzeti Netflixovu aplikaciju – ona će vam se prikazivati kao nekompatibilna s takvim uređajem. Verzija 5.0, kažu, sada radi samo s certificiranim uređajima koji poštuju sve Android zahtjeve. Oni koji na rootanim mobitelima već imaju neku stariju verziju, ona bi im trebala nastaviti normalno funkcionirati.

Ovaj potez su u Netflixu vjerojatno povukli kako bi zaštitili svoje video sadržaje od piratiziranja, pogotovo iz razloga što mobilne aplikacije sada nude i preuzimanje filmova i serija za offline gledanje – pa bi dozvoljavanje preuzimanja na rootane uređaje moglo predstavljati rizik da bi sadržaji mogli biti neovlašteno kopirani.


Reci što misliš!