Sci-Tech

WorldWide Developers Conference

Apple predstavio čitav niz noviteta

Apple predstavio čitav niz noviteta
Apple PROMO

Na jučer održanoj WWDC konferenciji, Apple je predstavio niz noviteta, kako hardverskih, tako i softverskih

Pa krenimo redom:

iMac Pro

Prema navodima koji stižu iz Applea radi se o najjačem Mac računalu uopće, a u SAD-u će koštati vrtoglavih 4.999 dolara u najosnovnijoj izvedbi. U Appleu tvrde kako se radi o računalu namijenjenom profesionalcima koji će moći 'otključati' njegov puni potencijal.

10,5-inčni iPad Pro

Novi iPad Pro krasi 10.5-inčni zaslon, koji mijenja dosadašnji 9,7-inčni, i to uz novu frekvenciju osvježavanja zaslona, koja je sa standardnih 60 narasla na 120 Hz. Dobra je to vijest za sve ljubitelje streamanja i mobilnih igara. Novi iPad pokreće 6-jezgreni A10X procesor s 12-jezgrenim grafičkim koprocesorom. Uređaj dolazi s iOS 10 operativnim sustavom, ali će najesen biti nadograđen na novi iOS 11. Cijena uređaja u SAD-u iznosi 649 dolara za osnovni WiFi model.

iOS 11

iMessages poruka se odsad sinkroniziraju u iCloudu, pa kad kupite novi uređaj i prijavite se u iCloud, sve vaše iMessages poruke će biti sinkronizirane. Poboljšana je i kamera, koja sada koristi dvostruko bolju kompresiju, a kombiniranjem svih postojećih tehnologija, poboljšan je portret način fotografiranja. Jednu od najvažnijih promjena doživio je Kontrolni centar koji sada ima drugačiji raspored te podsjeća na daljinski upravljač. U Appleu tvrde da je ovakav raspored prirodniji. Tu je i novi način otključavanja, koji jednostavnom gestom otvara prostor s obavijestima. Appleova trgovina po prvi puta u svojoj povijesti je redizajnirana. Novi koncept trgovine aplikacijama trebao bi poboljšati iskustva korisnika, nadaju se u Appleu.

Od ostalih noviteta spomenimo još Prime Video izveden u suradnji s Amazonom, novi Apple Watch s unaprijeđenim OS-om, te novi MacOS imena High Sierra. Naravno, na ovoj konferenciji nije bilo govora o iPhoneu 8.


Reci što misliš!