Sci-Tech

Operativni sustavi

iOS 10 pogoni 86% Appleovih mobilnih uređaja

iOS 10 pogoni 86% Appleovih mobilnih uređaja
Ilustracija

Apple je nakon više mjeseci šutnje objavio nove podatke vezano uz zastupljenost pojedinih inačica iOS platforme – dakako najviše uređaja se temelji na iOS-u 10

Nakon što su prekjučer odradili predstavljanje hardversko-softverskih noviteta, u Appleu su se potrudili i ažurirati podatke vezano uz zastupljenost njihove mobilne platforme – iOS. Sve do jučer na Appleovim službenim internetskim stranicama stajali su podaci iz veljače 2017. godine.

Nakon šutnje duže od tri mjeseca Apple je konačno odlučio objaviti nove podatke. Prema njima iOS 10 je na dan 5. lipnja 2017. godine pogonio 86% Appleovih mobilnih uređaja, prenosi Bug. Kada se lipanjski podaci usporede s onima iz veljače jasnije je zbog čega je Appleu trebalo čak 105 dana da ažurira podatke.

Rast iOS-a 10 se osjetno usporio – u ovih 105 dana iOS 10 je stekao tek 7% novih korisnika. Nadalje, iOS 9 je od veljače izgubio 4% korisnika te sada njegova zastupljenost iznosi 11%.

Sve ostale, starije inačice iOS-a (iOS 8.0 i stariji) od zadnjeg brojanja izgubile su 2% korisnika te im zastupljenost sada iznosi 3%.


Reci što misliš!