Sci-Tech

Društvene mreže

Twitter uveo sučelje slično Instagramu

Twitter uveo sučelje slično Instagramu

Popularna društvena mreža u četvrtak je u javnost pustila veliki redizajn svog sučelja, osvježivši ga novim izgledom ikona i profilnih slika

Ako ste se tijekom četvrtka poslijepodne spojili na Twitter, a ovu platformu često koristite, zasigurno ste primijetili da je njegovo grafičko sučelje ponešto drugačije, piše Bug. Kako kažu brojni korisnici, novi izgled Twittera uvelike podsjeća na Instagram.

Od noviteta na desktop inačici vidljivo je da su kvadratne slike profila sada zamijenjene okruglima, između objava obilato se koristi prazan bijeli prostor pa sučelje izgleda nešto "prozračnije", a donekle su promijenjene i ikone koje označavaju odgovore (od sada je umjesto "reply" strelice prisutan oblačić), retweetove, likeove, i slično.

Ista promjena zahvatit će i mobilne aplikacije Twittera na mobilnim platformama čim preuzmete najnovije ažuriranje za njih. Obnovljeno iOS sučelje tako će od sada više sličiti onome na Androidu, dok će i jedno i drugo biti vrlo slično onome na "lakšoj" inačici Twitter Lite.


Reci što misliš!