Sci-Tech

Sigurnost

Što hitnije instalirajte Microsoftove zakrpe

Što hitnije instalirajte Microsoftove zakrpe

Zavod za sigurnost informacijskih sustava (ZSIS) raspolaže informacijama kako napadači već iskorištavaju neke od pronađenih ranjivosti te preporučuje žurne instalacije zakrpi sa stranica proizvođača

Tvrtka Microsoft izdala je zakrpe i nadogradnje za kritične ranjivosti u operacijskom sustavu Microsoft Windows u sklopu mjesečne objave pod nazivom Microsoft Security Update Release – June 2017.

Osim zakrpa za spomenute ranjivosti, mjesečna objava za lipanj sadržava nadogradnje i zakrpe i za druge otkrivene ranjivosti i sigurnosne probleme.

Zavod za sigurnost informacijskih sustava (ZSIS) raspolaže informacijama kako napadači već iskorištavaju neke od pronađenih ranjivosti te preporučuje žurne instalacije zakrpi sa stranica proizvođača, budući da za većinu tih ranjivosti nisu dostupni mitigacijski mehanizmi.

Također, potrebno je napomenuti da su pojedine zakrpe objavljene i za nepodržane inačice operacijskog sustava Windows (XP, Server 2003, Vista), zbog njihove kritičnosti te činjenice da napadači sada aktivno iskorištavaju pronađene ranjivosti i na tim operacijskim sustavima.

Detaljnije pročitajte na Bug.hr


Reci što misliš!