Sci-Tech

od nove školske godine

Otvoreno učilište Algebra u Zadru otvara predbilježbe za novu generaciju Digitalne akademije

Otvoreno učilište Algebra u Zadru otvara predbilježbe za novu generaciju Digitalne akademije

Otvoreno učilište Algebra otvara predbilježbe za novi ciklus i novu generaciju Digitalne akademije koja će od nove školske godine krenuti u nizu novih gradova.

Nakon velikog interesa za ovaj program digitalnog obrazovanja osnovnoškolaca u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru, Algebra će od jeseni Digitalnu akademiju učiniti dostupnom i u Puli, Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Velikoj Gorici, Zaprešiću, Samoboru, Varaždinu, Sisku i Karlovcu.

Učenici u dobi od 1. do 8. razreda oduševljeni su Digitalnom akademijom te izuzetno rado dolaze na nastavu tijekom cijele školske godine, a brojne pohvale stižu i od roditelja.

Zbog ograničenog broja mjesta i iznimno velikog interesa u jesenskim mjesecima, Algebra je ove godine otvorila predbilježbe za djecu već sada, na web stranicama http://digitalna-akademija.hr/prijavnica/, a potpuni popis škola i drugih lokacija u pojedinim gradovima bit će objavljen uskoro, s početkom upisa.

Digitalna akademija je program obrazovanja osnovnoškolske djece čiji je fokus na kreativnom i inovativnom obrazovanju te rješavanju problema korištenjem tehnologije. Djeca svladavaju vještine poput programiranja kroz igru (koristeći, primjerice, edukacijsku verziju Minecrafta, alate za vizualno programiranje koje je izradio Code.org, alate vezane uz Micro:bit i mnoge druge), koriste računala za kreativno izražavanje (kroz crtanje ili samostalnu izradu videa) i rade na zajedničkim projektima i prezentacijama. Naglasak tijekom edukacije stavljen je i na sigurno korištenje računala te ponašanje na internetu.

Na spomenutom webu također se nalazi cijeli popis nastavnih područja s kojima se djeca upoznaju na pojedinoj razini Digitalne akademije.

Svoje radove i novostečena znanja, polaznici Digitalne akademije su nedavno pokazali i na završnoj svečanosti u Zagrebu tijekom koje su im dodijeljene i diplome "digitalnih nindža". 


Reci što misliš!