Sci-Tech

Trendovi

Video sadržaj se u 57 posto slučajeva gleda putem mobilnih uređaja

Video sadržaj se u 57 posto slučajeva gleda putem mobilnih uređaja

Prema tvrtki Ooyala, korisnici u cijelom svijetu sve više prate video sadržaj na mobilnim uređajima (smartphonei i tableti) koji sad imaju udio od 57 posto s obzirom na vrstu korištenih uređaja

Tvrtka Ooyala napravila je istraživanje koje se tiče navika korisnika iz cijelog svijeta o praćenju video sadržaja tijekom prvog kvartala ove godine. 

Ako se gleda na dužinu samog sadržaja, najčešće se prati sadržaj nešto dužeg trajanja, koji zauzima veći udio u odnosu na kratki video sadržaj ili pak daleko iznad zastupljenosti video sadržaja srednje dužine trajanja. 

No, samu srž istraživanja čine podaci o uređajima koji su korišteni za praćenje video sadržaja. Mobilni uređaji (pametni telefoni i tableti) sada imaju zastupljenost od 56,47% u ukupnom praćenju video sadržaja s obzirom na vrstu uređaja, prenosi Bug

U pregledavanju video sadržaja duljeg trajanja ispitanici su na TV uređajima spojenima na Internet provodili 98% vremena, na tabletima 81% vremena, na osobnim i prijenosnim računalima 65% vremena i na pametnim telefonima 55% vremena. S obzirom na regije, dobiveni su sljedeći podaci. 

U Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA regija) na pametnim telefonima i tabletima video sadržaje je gledalo 54% ispitanika (rast u odnosu na 42% ispitanika tijekom prvog kvartala prošle godine). 

U azijsko-pacifičkoj regiji video sadržaj je putem mobilnih uređaja pratilo 61% ispitanika (rast u odnosu na 46% ispitanika zabilježenih u prvom kvartalu prošle godine, dok je u Sjevernoj Americi mobilne uređaje za pregledavanje video sadržaja koristilo 50% ispitanika (tržište na kojem se za pregledavanje video sadržaja ispitanici najčešće koriste TV uređajima povezanim na Internet).


Reci što misliš!