Sci-Tech

Mobilne aplikacije

Uskoro će preko WhatsAppa biti moguće poslati bilo koju vrstu datoteka

Uskoro će preko WhatsAppa biti moguće poslati bilo koju vrstu datoteka

Čini se kako je WhatsApp konačno odlučio omogućiti slanje svih vrsta datoteka, dotična je opcija još uvijek u testnoj fazi pa je stoga i dostupna manjem broju korisnika

WhatsApp je s vremenom postao jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje. Shodno tomu, istoimena tvrtka koja je već neko vrijeme u Facebookovom vlasništvu mora svako dodati i pokoju novu opciju kako bi se istakla u odnosu na konkurenciju ili pak kako bi ju u stopu pratila.

Prema saznanjima ekipe s internetske stranice wabetainfo, koja prenosi Bug, WhatsAppovci trenutno testiraju opciju kojom će omogućiti razmjenu svih vrsta datoteka putem svoje mobilne aplikacije za iOS, Android i Windows Phone platforme te putem Web inačice za desktop i prijenosna računala. Podsjetimo, i sada je moguće slati i primati određene tipove datoteka, poput csv, doc, docx, pdf, ppt, pptx, rtf, txt, xls, xlsx i sličnih datoteka.

No, kako izvor navodi uskoro će biti moguće putem WhatsAppa poslati i primiti bilo koju vrstu datoteka. Na priloženoj fotografiji vidljivo je kako su pojedini korisnici do kojih je nova opcija već stigla (Sri Lanka, Japan, Kuwait, India) bili u mogućnosti poslati i APK datoteku. 

Ipak, nekih će ograničenja biti – nećete moći slati datoteke „teške“ po par gigabajta, ali datoteke do 64 MB (Web inačica), 100 MB (Android) i 128 MB (iOS) moći ćete, što je sasvim dovoljno da se većina fotografija i kraćih video zapisa pomoću mobitela pošalje bez gubitka kvalitete, odnosno bez prethodnog kompresiranja od strane WhatsAppa.


Reci što misliš!