Sci-Tech

Mobiteli

Galaxy Note 8 bit će predstavljen 23. kolovoza

Galaxy Note 8 bit će predstavljen 23. kolovoza

Samsung je poslao pozivnice za svoj novi Unpacked događaj na kojem će biti otkriven nasljednik nesretnog Notea 7

Za nešto više od mjesec dana, 23. kolovoza u 17 sati po hrvatskom vremenu, u New Yorku će biti održan još jedan tradicionalni Samsungov event naziva Unpacked. Na njemu će prema očekivanjima i danas poslanim pozivnicama biti predstavljen kompanijin flagship mobilni uređaj za ovu godinu – Galaxy Note 8, javlja Bug.
 
Sudeći prema grafici na pozivnici i Note 8 će, kao i modeli S8 i S8 Plus, imati tzv. infinity zaslon koji će se protezati od lijevog do desnog ruba zaslona, sa zakrivljenjem na krajevima, te s vrlo malenim gornjim i donjim okvirima. Također se ističe i stylus olovka, dodatak karakterističan za Samsungovu Note liniju, kao i popratni tekst "Do bigger things" (Učinite veće stvari).
 
Glasine govore da će se na novom Noteu zaista i moći činiti nešto veće stvari, jer će dolaziti s ekranom zaslona dijagonale čak 6,3 inča. Za usporedbu, tragično neuspješni samozapaljivi Note 7 imao je zaslon od "samo" 5,7 inča, dok trenutačni top model, Galaxy S8 Plus, dolazi s dijagonalom od 6,2 inča. Glavna razlika od modela S8 Plus, dakle, neće biti drastično veći zaslon, već vjerojatno mogućnosti koje donosi S-Pen stylus, a možda i poneki dodatni adut koji Samsung još uvijek dobro skriva.
 
Od ostalog hardvera, za sada se pretpostavlja da će Note 8 imati Qualcomm Snapdragon 835 SoC, 6 GB radne memorije, dvostruku stražnju kameru i bateriju od samo 3,300 mAh. No, znajući da je smještanje prevelike baterije (od 3.500 mAh) u Note 7 tom modelu došlo glave, nije čudo da su se inženjeri ovoga puta odlučili za nešto konzervativniji pristup.
 
Unpacked konferenciju bit će moguće gledati i u prijenosu uživo na Samsungovim web stranicama.


Reci što misliš!