Sci-Tech

Internet

YouTube gasi malo korištenu opciju za uređivanje videa

YouTube gasi malo korištenu opciju za uređivanje videa

Od početka jeseni na YouTubeu više neće biti moguće rezati, montirati i na druge načine uređivati video zapise

Koristite li YouTube samo za gledanje videa, ili za postavljanje isječaka koje nije trebalo posebno dorađivati, vrlo je vjerojatno da nikada niste uvidjeli da na ovom servisu postoji i mogućnost naprednog montiranja video zapisa. YouTubeov Video Editor nudio je izrezivanje i kombiniranje video isječaka, dodavanje audio zapisa, izradu kolaža od fotografija i slično – no to uskoro više neće biti moguće, javlja Bug.

Naime, u Googleu su izgleda uvidjeli da je ova mogućnost malo korištena pa su je odlučili ukinuti. Počevši s 20. rujnom ove godine montiranje videa autori će morati odrađivati na svom računalu ili na nekom od drugih servisa. Upravo pojava velikog broja aplikacija za uređivanje videa učinila je YouTubeov Editor neisplativim. Svi oni koji su na njemu započeli projekte, morat će ih završiti do spomenutog datuma ili će oni zauvijek nestati.

Poboljšanja (Enhancements) videa kao što su dodavanje filtera, rezanje zapisa, i slične manje ispravke i dalje će biti dostupna, stoji na Googleovom blogu posvećenom YouTubeu.


Reci što misliš!