Sci-Tech

dodatna zaštita

Kaspersky svoj antivirus daje besplatno

Kaspersky svoj antivirus daje besplatno

Sigurnosna kompanija Kaspersky upravo je izdala besplatnu inačicu svojeg popularnog antivirusa, no pitanje je koliko nam je on zapravo nužan uz zaštitu koju nudi Windows Defender.

Kompanija je širokoj publici odlučila ponuditi sigurnosno rješenje koje je mnoga računala spasilo od propasti, što je zbilja hvale vrijedna gesta uzmemo li u obzir da komercijalna verzija košta 50 dolara. Naravno, ponuda besplatnog sigurnosnog paketa velikoj većini korisnika Windowsa 10 dolazi po principu kruha preko pogače, s obzirom da Microsoftov operativni sustav koristi vrlo učinkovit sigurnosni paket Windows Defender, piše Thenextweb.

Koji je bolji?

Prema rezultatima testiranja koje je sproveo AV-Test.org, Microsoftov Windows Defender zaradio je više nego zadovoljavajuću ocjenu 5.5 od 6. Kasperskyjev sigurnosni paket koji košta 50 dolara je, u drugu ruku, zaradio savršenih 6 od 6 zahvaljujući vrhunskim performansama i vrlo visokoj razini zaštite.

Uzmemo li ovo u obzir, lako je zaključiti da Kaspersky ima blagu prednost pred Windows Defenderom, no pitanje je - koliko vam je on potreban. Ukoliko većinu dana ne provodite na stranicama sumnjivoga sadržaja, male su šanse da vam treba išta bolje od solucije iz Microsofta.

Ako u drugu ruku ne polažete preveliku vjeru u Microsoftovu ponudu, uvijek možete isprobati Kasperskyja koji je od danas dostupan u Rusiji, Kini i Europskoj Uniji. Besplatna verzija ne nudi blagodati vatrozida, VPN-a i privatnog surfanja, pa molimo da na to obratite pažnju.


Reci što misliš!