Sci-Tech

Biznis

Apple pristao Nokiji isplatiti 1,7 milijardi eura

Apple pristao Nokiji isplatiti 1,7 milijardi eura

Nokia je potvrdila kako je od Applea primila 1,7 milijardi eura kao dio dogovora s tvrtkom iz Cupertina iz svibnja ove godine oko određenih licenci na patente

Nokia je potvrdila, javlja Bug, kako je od tvrtke Apple primila 1,7 milijardi eura kao dio dogovora dviju tvrtki iz svibnja ove godine oko licenciranja određenih patenata. Ova uplata pomogla je financijskim rezultatima Nokije u drugom kvartalu ove godine (operativni profit bio je veći za 90% na godišnjoj razini). 

Nokia je tužila Apple zbog navodne povrede 32 patenta iz različitih područja tehnologije kao što su zasloni, korisnička sučelja, čipovi i kodiranje video sadržaja. 

U svibnju su dvije tvrtke izgladile sve nesporazume te postigle dogovor u višegodišnjem licenciranju s time da financijski uvjeti dogovora nisu javno objavljeni. 

U dogovor spada i klauzula prema kojoj će Nokia tvrtki iz Cupertina dati neke proizvode i usluge s područja mrežne infrastrukture, dok će Apple Nokiji isporučiti neke proizvode namijenjene zdravlju korisnika. Također, dvije će tvrtke u budućnosti surađivati na području digitalnog zdravlja. 


Reci što misliš!