Sci-Tech

Je li moguće?

Hrvatska na dnu ljestvice po brzini pristupa Internetu

Hrvatska na dnu ljestvice po brzini pristupa Internetu

Britanski servis Cable.co.uk koji mjeri brzine broadband pristupa objavio je statistiku koja nikako ne ide u prilog našim operaterima

Britanski servis Cable.co.uk, koji se inače bavi usporedbom tarifa za pristup Internetu u Velikoj Britaniji, u svojoj ponudi ima i uslugu mjerenja trenutačne brzine pristupa i propusnosti internetskih veza. Zbog toga imaju i opsežne statistike koje govore o brzinama širokopojasnih veza diljem svijeta, a neke od brojeva su upravo objavili, prenosi Bug.

Na njihovoj ljestvici od 40 država razvijenog svijeta, moramo sa žaljenjem ustvrditi, Hrvatska se nalazi na – posljednjem mjestu. U vrhu se, kao i na brojnim testovima do sada, nalazi Singapur, a slijede ga Švedska, Tajvan, Danska, Nizozemska. Prosječne brzine pristupa Internetu u tim zemljama redovno su veće od 30 Mbps, dok Singapur jedini prelazi i 55 Mbps.

Nakon spomenutih, brojne razvijene zemlje Europe i svijeta s prosječnim brzinama od 15 do 30 Mbps, a kao što smo i spomenuli, Hrvatska se nalazi na posljednjem, 40. mjestu, s prosječnih tek 12,57 Mbps. Netom ispred nas su Kajmanski otoci, Gibraltar, Francuska, Irska i Poljska.


Reci što misliš!