Sci-Tech

Streaming servisi

Spotify u obračunu s glazbom koja potiče na mržnju

Spotify u obračunu s glazbom koja potiče na mržnju

Najpopularniji svjetski servis za streamanje glazbe, Spotify, pokrenuo je kampanju čiji je cilj bio sa servisa ukloniti bandove i glazbu koja potiče i promovira mržnju te rasizam

Najpopularniji svjetski servis za streamanje glazbe Spotify koji, usput rečeno, i dalje nije službeno dostupan u Hrvatskoj, krenuo je u obračun s takozvanim "hate music" glazbenim uradcima, javlja Bug

Riječ je o glazbi za koju su u Spotifyu ocijenili i prozvali "ilegalnim sadržajem koji potiče na mržnju i poziva na nasilje na temelju rase, religije ili seksualnog opredjeljenja". Konkretno radi se o Spotifyjevoj kampanji u kojoj su s njihovog servisa uklonjeni bandovi koji prema izvješću organizacije Southern Poverty Law Center promoviraju superiornost bijele rase, rasizam i mržnju. 

Posljednja Spotifyjeva kampanja inspirirana je nedavnom odlukom jednog od najvećih svjetskih registratora domena, američke tvrtke GoDaddy, da uskrati pravo na domenu internetskoj stranici Daily Stormer, koja promovira superiornost bijele rase. Istoj stranici potom je uskraćeno pravo i na .ru domenu. 

Što se tiče Spotifyjeve konkurencije, vrijedi spomenuti da je Deezer prošle godine pokrenuo internetsku stranicu putem koje korisnici mogu prijaviti glazbu koja potiče na mržnju.


Reci što misliš!