Sci-Tech

Operativni sustavi

Službeno ime novog Androida je Oreo

Službeno ime novog Androida je Oreo
Britta Pedersen/DPA/PIXSELL

Kao što se već neko vrijeme nagađalo, Google je u ponedjeljak objavio novo "slatko" ime za svoj sljedeći mobilni OS

Dok je cijela Amerika tijekom dana bila usredotočena na potpunu pomrčinu Sunca koja je prešla preko nje, Google je ovaj ponedjeljak iskoristio za javnu promociju imena svojeg novog mobilnog operacijskog sustava. Kao što je bilo i očekivano Android 8.0 nosit će naziv Oreo, javlja Bug

Kao i do sada, ovo ime slijedi ustaljenu praksu i uzima sljedeće slovo abecede nakon Nougata, a nadimak je ponovno nadjenut prema slastici – ovoga puta prema vrlo popularnoj vrsti keksa.

Za one koji su posljednjih mjeseci sjedili na ušima, ponovit ćemo da bi se Android Oreo od prethodnika trebao izdvojiti osjetnim ubrzanjem u radu (otvaranjem aplikacija i podizanjem sustava), boljim upravljanjem baterijom, prikazom videa u načinu slika-u-slici, novim notifikacijama i drugačijim izgledom emojija. Naravno, ovo su samo neke od najavljenih novih mogućnosti.

Iz Googlea poručuju da će Oreo biti distribuiran u fazama. Prvi će ga dobiti vlasnici Pixela i novijih Nexus uređaja, dok će nakon njih na red doći proizvođači mobitela poput Essentiala i HMD-a, koji ga isporučuju "čistog", te ostali koji ga pomalo dorađuju, kao što su HTC, LG, Motorola, Sony, Samsung i drugi (ne nužno tim redom).


Reci što misliš!