Sport

Košarka, ABA Liga

ABA liga: Cedevita lako protiv Cibone

ABA liga: Cedevita lako protiv Cibone

U derbiju 10. kola regionalne košarkaške ABA lige Cedevita je pred 2,400 gledatelja bez većih problema pobijedila Cibonu 100-80 ostvarivši sedmu pobjedu sezone.

Cibona je držala priključak tek prvih šest minuta utakmice do rezultata 17-16, nakon čega je Cedevita serijom 15-2 'pobjegla' na 32-18.

U drugoj četvrtini hrvatski prvak je imao i 20 koševa viška (45-25), a samo zahvaljujući brojnim rotacijama u momčadi prednost nije bila i veća. Početkom treće četvrtine 'vukovi' su nakratko pokazali zube smanjivši na 12 koševa zaostatka. No, Cedevita je vrlo brzo vratila izgubljenu prednost i na koncu te dionice igre bilo je 81-58. U 33. minuti je bilo i najvećih +26 (86-60), no do kraja susreta Cibona je uspjela malo ublažiti poraz.

Cedevitu su do pobjede predvodili Luka Babić sa 24 koša, pet skokova i šest asistencija, Miro Bilan sa 10 koševa i sedam skokova, te Mirza Begić sa 10 koševa, dok su kod Cibone najefikasniji bili Nik Slavica sa 17 koševa, Scott Michael Reynolds sa 14, te Petar Marić i Marin Rozić sa po 13 koševa.

Na ljestvici vodi Budućnost sa skorom 9-1, Crvena zvezda je druga s devet pobjede i utakmicom manje, a zatim slijede Cedevita i Partizan sa po sedam pobjeda i tri poraza.

Cibona je peta sa šest pobjeda i četiri poraza, Zadar je deveti (4-4), a na začelju je Karpoš s jednom pobjedom i osam poraza.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.