Sport

Nogomet, Primera

Primera: Real slavio na Calderonu uz hat-trick Ronalda

Primera: Real slavio na Calderonu uz hat-trick Ronalda

U derbiju 12. kola Primere Atletico je u subotu na svom stadionu izgubio od gradskog rivala Reala sa 0-3, uz hat-trick Cristiana Ronalda.

Real je poveo u 23. minuti, Cristiano Ronaldo je izveo slobodni udarac, lopta je okrznula stopera Reala Varanea i završila je u mreži.

Drugi pogodak Ronaldo je postigao u 71. minuti iz penala kojeg je sam izborio, a potom je u 77. na dodavanje Balea pogodio za 3-0.

Šime Vrsaljko ostao je na klupi za pričuve Atletica, a Luka Modrić i Mateo Kovačić odigrali su cijeli susret za Real, dobro kontrolirajući sredinu terena. Modrić je i dva puta opasno zaprijetio golu Atletica, u 21. minuti sa vrha kaznenog prostora opalio je lijevom nogom, ali je vratar Jan Oblak bio na mjestu, a u 89. minuti njegov pokušaj glavom završio je pored gola.

Barcelona je kiksala odigravši na svom Camp Nou samo 0-0 protiv Malage. Najbolji svjetski igrač Lionel Messi nije nastupio u ovoj utakmici, povučen je iz startne postave neposredno prije početka susreta zbog želučanih problema, a bez njega u sastavu Barcelona nije uspjela pronaći put do mreže gostiju.
Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu od 77. minute.

Ranije u subotu Sevilla je velikim preokretom stigla do 3-2 (1-2) pobjede na gostovanju kod Deportiva u Coruni. Domaći su poveli 2-0 golovima Babela (1) i Andonea (42), N'Zonzi (44) je smanjio na 2-1 i taj je rezultat vrijedio do 87. minute, a do kraja dvoboja preokret su donijeli Vitolo (87) i Mercado (90+2).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.