Sport

Nogomet, Prijateljske utakmice

Mandžukić: Sjevernoj Irskoj svaka je utakmica natjecateljska

Mandžukić: Sjevernoj Irskoj svaka je utakmica natjecateljska

Mario Mandžukić predvodit će Vatrene kao kapetan u prijateljskom susretu protiv Sjeverne Irske u Belfastu

Izabranici Ante Čačića uspješno su zaključili susret s Islanđanima (2:0) te su otputovali u Belfast na prijateljsku utakmicu sa Sjevernom Irskom u utorak. Kapetansku će vrpcu u odsutnosti Luke Modrića, Ivana Rakitića i Vedrana Ćorluke ponijeti napadač Juventusa Mario Mandžukić.

"Svima nam je drago da smo utakmicu s Islandom odradili kako smo i priželjkivali. Pobijedili smo u teškim uvjetima, bez navijača, i jako smo sretni zbog tog uspjeha. Sada ovo okupljanje želimo završiti na najbolji mogući način. Imamo dosta sjajnih mladih igrača i lijepo mi je biti dio takve momčadi. Sjeverna Irska je dobra, za njih nema prijateljske utakmice - njima je svaka natjecateljska. Moramo se i mi tako postaviti, imamo kvalitetu, i bit će to dobra utakmica", najavio je.

Ovogodišnja europska smotra za Hrvatsku je završila nesretnim porazom od Portugala u osmini finala, ali na putu prema Rusiji Vatreni opet pružaju dobre partije.

"Svima nam je bilo teško poslije Portugala, ali ostavili smo to iza sebe. Sadašnji rezultati najbolje pokazuju da smo okrenuli novu stranicu, pokazujemo dobru igru i zajedništvo na terenu. Želimo ostvariti plasman na SP, imamo sjajnu momčad", kaže Mandžukić.

Sjeverna Irska također je igrala na Europskom prvenstvu u Francuskoj te ušla u osminu finala.

"Na Europskom prvenstvu bili smo koncentrirani na svoje nastupe, nismo mnogo stigli pratiti druge momčadi, ali znamo neke sjevernoirske igrače i mislim da nas domaćin neće iznenaditi. Drugi su u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo, uvjerljivo su svladali Azerbajdžan. Izbornik i stručni stožer dobro će nas pripremiti, kao i svaki puta do sada", zaključio je.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.