Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2018.

Modrić: Bilo je važno osvojiti tri boda

Modrić: Bilo je važno osvojiti tri boda

"Bila je ovo očekivano teška utakmica. Sretan sam i ponosan na igrače koji su u ovim uvjetima i okolnostima osvojili tri važna boda," kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić nakon pobjede protiv Islanda (2-0) u susretu 4. kola skupine I kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Čačić je istaknuo kako je Hrvatska zasluženo pobijedila, a Island pokazao da nikome neće biti lagan suparnik.

"Igrali smo protiv kvalitetne reprezentacije, no bili smo bolji i zasluženo smo slavili."

Čačić smatra kako su njegovi odabranici u prvom djelu imali previše pogrešaka, dok je u nastavku naša igra bila daleko bolja.

"U prvom poluvremenu smo imali dosta neforsiranih i ishitrenih pogreška. Na sredini terena smo stajali dosta daleko, no u nastavku je to bilo daleko bolje."

Čačić je komentirao i nepotrebni potez Ivana Perišića koji je u posljednjim trenucima susreta dobio crveni karton.

"Bio je to nepotreban prekršaj, ali u njemu nije bilo namjere. Težak teren i pad koncentracije, sve je to utjecalo. Žao mi je. Perišić neće igrati protiv Ukrajine i morat ćemo nadoknaditi njegov izostanak," zaključio je Čačić.

Njegov kolega na suprotnoj strani Heimir Hallgrimsson je čestitao hrvatskoj vrsti na pobjedi i prvom mjestu na ljestvici.

"Znali smo da nas očekuje težak suparnik. Veći dio susreta smo igrali dobro i organizirano. Kada je u drugom poluvremenu ušao Modrić bilo nam je teško stvoriti posjed lopte. Međutim, zadovoljan sam kako smo se borili. Vjerujem kako ćemo u nastavku kvalifikacija biti nagrađeni za naše veliko zalaganje i htijenje," poručio je islandski strateg.

Luka Modrić je protiv Islanda u igru ušao u drugom poluvremenu povezavši naše redove.

"Tako smo se dogovorili da uđem u nastavku. Bilo je teško gledati s klupe, a lakše igrati," rekao je Modrić dodavši: "Odigrali smo dosta dobro s obzirom na uvjete i težak teren. Zabili smo dva lijepa gola i zasluženo smo pobijedili. Bilo je važno osvojiti tri boda."

Hrvatska će kraj godine dočekati na prvo mjestu skupine I, a nastavak kvalifikacija slijedi u ožujku iduće godine kada u Zagreb dolazi Ukrajina.

"Možemo biti zadovoljni kako je završio ovaj dio kvalifikacija," naglasio je veznjak Real Madrida.

Milan Badelj je istaknuo kako je hrvatska igra bila sve bolja kako je utakmica odmicala, a veznjak Fiorentine najviše žali zbog praznih tribina.

"Islanđani su bili opasni i ovo je bila vrijedna pobjeda. Međutim, još ništa nije gotovo, moramo nastaviti ovako. Najviše su nedostajali navijači. Utakmica je bila atraktivna i zanimljiva i zbog tog mi je još više žao što nije bilo navijača," poručio je Badelj.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.