Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2018.

Marcelo Brozović s dva prekrasna gola srušio Island i osigurao mirnu zimu

Marcelo Brozović s dva prekrasna gola srušio Island i osigurao mirnu zimu

U susretu 4. kola skupine I kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, hrvatska nogometna reprezentacija je pred praznim tribinama stadiona Maksimir pobijedila Island 2-0(1-0)  i učvrstila se na vodećoj poziciji u skupini.

Oba pogotka na utakmici zabio je Marcelo Brozović (15, 90+1), dok je crveni karton u samoj završnici dobio Ivan Perišić. 

U vrlo teškim uvjetima, po iznimno lošem terenu i tribinama bez gledatelja, jer je Hrvatska još pod suspenzijom zbog divljanja navijača, hrvatski nogometaši su došli do vrlo važne pobjede nad Islandom (2-0). Junak pobjede bio je Brozović čija su dva precizna udarca desnom nogomet odsjela u islandskoj mreži, pa će zahvaljujući njemu ovu godinu Hrvatska okončati kao vodeća u svojoj skupini. 

Izbornik Čačić nije se usudio postaviti u početnu momčad nedovoljno zaliječenog kapetana Luke Modrića, a umjeto njega je startao Mateo Kovačić. 

Island se na početku pokazao opasnijim i u 12. minuti Boedvarsson je prošao pokraj Vide, ali je pucao pored vrata u vrlo izglednoj prilici. No, povela je Hrvatska i to iz prve ozbiljnije situacije. Brozović je odigrao dupli pas s Rakitićem i s 20 metara pogodio sami donji desni kut islandskih vrata. U 33. minuti Pivarić u zadnji trenutak blokira udarac Gudmunssona iz velike blizine, a u protunapadu Perišićev udarac odlazi nekoliko centimetara pokraj vrata.

U 34. minuti lopta pogađa  u ruku Arnasona u kaznenom prostoru, no sudac Rocchi nije dosudio kazneni udarac. U 41. minuti ubačaj Vrsaljka pogađa Perišića koji je sam na šet metara od islandskih vrata, ali njegov volej završava ravno u tijelu vratara Halldorsona. U 42. minuti prijete Islanđani, a lob E. Bjenarssona vratar Subašić jedva izbacuje u korner.

Odmah na početku drugog dijela Čačić ubacuje u igru Modrića, a u svlačionici je ostao Kovačić.   U 62. minuti Island je propustio veliku šansu, nakon precizne akcije lopta je došla do Boedvarssona koji ne pogađa mrežu iz blizine. U 69. minuti pokušao je prizemnim udarcem s 20 metara Modrić, a istakao se obranom Halldarson. Islandski vratar obranio je i šut glavom Perišića u 72. minuti, a dvije minute kasnije Vida nakon kornera pogađa umjesto mreže Arnasona u glavu.

Pet minuta prije kraja ušao je Kramarić umjesto Rakitića, a upravo je napadač Hoffenheima u 88. minuti proigrao Perišića koji traži Mandžukića, čiji je udarac prema praznoj mreži blokiran. I konačno u prvoj minuti sudačke nadoknade Brozović se s centra sjurio prema islandskom golu, iskoristio je neodlučnost islandskih braniča i ponovno udarcem u sami kut donio pobjedu Hrvatskoj.  

Radost pobjede pokvario je crveni karton Perišića u zadnjim trenucima dvoboja, pa će on sigurno izostati u dvoboju s Ukrajinom u ožujku. 

U drugom susretu iz ove skupine Turska je u Antalyji identičnim rezultatom pobijedila Kosovo. Golove za prvu tursku pobjedu zabili su Burak Yilmaz (51) i Volkan Sen (55).Večeras se još sastaju Ukrajina i Finska

HRVATSKA - ISLAND 2-0

Strijelac: 1-0 Brozović (15), 2-0 Brozović (90+1)

Crveni karton: Perišić (90+3)

Utakmicu bez gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Rocchi iz Italije.  

HRVATSKA: Subašić - Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Pivarić - Badelj, Kovačić (Modrić, 46)- Brozović, Rakitić (Rakitić, 85), Perišić - Mandžukić (Čop, 90+1)

ISLAND: Halldorsson - Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason, Magnusson - Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, E. Bjarnason (Traustarsson, 76)- B. Bjarnason , Boedvarsson (Kjartarsson, 75)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.