Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2018

Modrić protiv Islanda kreće od prve minute?

Modrić protiv Islanda kreće od prve minute?

Ante Čačić napast će Island s najjačim snagama. To znači i s Lukom Modrićem koji će sutra kao kapetan predvoditi hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Hrvatski izbornik tijekom cijelog tjedna "opipavao" je zdravstveno stanje Luke Modrića i Matea Kovačića, pa danas konačno donio odluku. Luka Modrić kreće od prve minute, dok će Mateo Kovačić (tri dana nije trenirao maksimalnim intenzitetom) krenuti s klupe.

Sve ostalo je prilično jasno, Hrvatska će zaigrati u uigranom 4-2-3-1 sustavu. Danijel Subašić čuvat će hrvatska vrata, ispred njega obrambenu četvorku činiti Vrsaljko, Ćorluka, Vida i Pivarić. Hrvatskog izbornika posljednjih je dana brinulo stanje Josipa Pivarića, no branič Dinama trenira maksimalnim angažmanom, te je spreman za Island. Dođe li ovdje do nekakvog neočekivanog obrata na lijevi bok uskočit će Marin Leovac.

Luka Modrić i Milan Badelj bavit će se kreacijom naše igre, ispred njih će kao polušpica djelovati Ivan Rakitić. Na lijevom krilu naći će se Ivan Perišić, dok će izostanak Marka Pjace na desnom krilu "pokriti" Marcelo Brozović. Veznjak Intera već dulje vrijeme (Europsko prvenstvo, dvoboji s Kosovom i Finskom) igra na krilnoj poziciji, tu je stekao puno povjerenje Ante Čačića.

Mario Mandžukić opet će predvoditi napad hrvatske reprezentacije, napadač Juventusa u posljednje je vrijeme presudio Kosovu i Finsku, ali i postigao nekoliko klupskih pogodaka. Svoju prigodu s klupe čekat će Andrej Kramarić i Duje Čop.

Hrvatska (4-2-3-1): Subašić - Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Pivarić - Badelj, Modrić - Brozović, Rakitić, Perišić - Mandžukić.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.